Ρωσία: Χιλιάδες στρατεύσιμοι έχουν φύγει από τα σύνορα. Παντρεύονται λίγο πριν φύγουν

Ρωσία: Χιλιάδες στρατεύσιμοι έχουν φύγει από τα σύνορα. Παντρεύονται λίγο πριν φύγουν

Στο Ροστόφ, ζευγάρια παντρεύονται λίγο πριν αποχαιρετήσουν τις νύφες που κλαίνε απαρηγόρητες. Στον βόρειο Καύκασο, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των γυναικών εναντίον της επιστράτευσης και όλα αυτά την στιγμή που Ρώσοι επίστρατοι εκπαιδεύονται στις βολές και στην χρήση ολμοβόλων.


Η Ρωσία όμως στέλνει τους στρατιώτες της χωρίς εφόδια. Σε βίντεο, που κάνει τον γύρο των social media και να δημοσιεύτηκε από το NEXTA, φαίνεται μια γυναίκα στρατιωτικός σε μονάδα να προτρέπει τους επιστρατευμένους να ζητήσουν από τους συγγενείς τους μέχρι και προϊόντα γυναικείες υγιεινής για να αντιμετωπίζουν τα τραύματά τους.

«Πάρτε τα κουτιά πρώτων βοηθειών από τα αυτοκίνητα. Μη γελάσετε. Aπό συζύγους, κορίτσια, μητέρες, ζητήστε σερβιέτες. Τις πιο φθηνές και τα πιο φθηνά ταμπόν. Ξέρετε πως χρησιμοποιούνται; Αν σας χτυπήσει σφαίρα το βάζετε κατευθείαν στην πληγή».

Μπορεί η Ρωσία να δηλώνει ότι μόλις την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της επιστράτευσης 10.000 άνδρες παρουσιάστηκαν εθελοντικά, όμως αυτοί που επέλεξαν τη φυγή έχουν ξεπεράσει τις 260.000.

Οι ουρές ατελείωτες στα σύνορα με τη Φινλανδία. Ώρες αναμονής για την ελευθερία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 10.000 Ρώσοι πέρασαν τα σύνορα με τη Γεωργία, ενώ στο Καζακστάν τις τελευταίες 6 μέρες κατάφεραν να φτάσουν 98.000 Ρώσοι.

Δημοψηφίσματα υπό την απειλή όπλων
Τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας συνεχίζονται. Σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες ψηφίζουν υπό την απειλή όπλων.

Στη Ζαπορίζια, ένοπλος συνοδεύει τους πολίτες και παρακολουθεί ενώ οι κάτοικοι της Ζαπορίζια κάνουν την επιλογή τους για το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 30 Σεπτεμβρίου με διάγγελμά του.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα δημοψηφίσματα σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ ξεπέρασαν την συμμετοχή του 75% άρα το αποτέλεσμα θεωρείται έγκυρο.

Νέες απειλές χρήσης πυρηνικών
Με νέα του ανάρτηση στο Τelegram, ο Dmitry Medvedev επαναφέρει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών λέγοντας μάλιστα ότι όσα αναφέρει ο Πούτιν δεν είναι μπλόφα.

«Καταλαβαίνουν ότι εάν η απειλή για τη Ρωσία ξεπεράσει την καθορισμένη γραμμή κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε. Χωρίς να ζητήσουμε από κανέναν την άδεια, χωρίς πολύωρες διαβουλεύσεις. Και σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που Ρώσοι αξιωματούχοι επανέρχονται με απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα