Νέα Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Δένδια: Ζουν στον κόσμο τους

Νέα Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Δένδια: Ζουν στον κόσμο τους

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν χωρίς να χάσει την ευκαιρία για νέα επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νίκο Δένδια.

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σκληρή απάντηση εκ μέρους της ΕΕ που κατήγγειλε τις «πολιτικές διακρίσεων» κατά της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία αλλά και την «πόρτα» από τον Τζο Μπάιντεν.

Έρχεται σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην επίθεση Ερντογάν - Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «ο κ. πρωθυπουργός (σ.σ. της Ελλάδας) δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που ενθάρρυνε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία».
«Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada (Τένεδος), την Gökçeada (Ίμβρος), πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: ‘Πού είναι τα παιδιά σου;’, ‘Στην Αμερική’, μου απαντούσαν. Είπα: ‘Φέρτε τους να ζήσουν εδώ’. ‘Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική’, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία», συνέχισε. 

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους», είπε κατόπιν εν μέσω παραληρήματος. 

Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τους «συμπατριώτες» του, όπως χαρακτήρισε την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για διώξεις εναντίον τους.

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας. Όμως, οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι αμέτρητες. Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι», είπε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον Ερντογάν να… σηκώνει το γάντι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα της ελληνικής μειονότητας ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Νέα Υόρκη, απαντώντας στους προκλητικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπους κάποτε μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται διά να ομιλεί» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα