Έρχεται σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην επίθεση Ερντογάν - Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Έρχεται σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην επίθεση Ερντογάν - Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στις απειλές του Βλ. Πούτιν, όσο και στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, στην οποία έστειλε μήνυμα ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ηχηρή απάντηση ετοιμάζει η Ελλάδα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τη χώρα μας ότι πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο, κατηγορώντας την για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
 
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Real, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγήθηκαν να μιλήσει με σκληρή γλώσσα αφήνοντας στην άκρη τη διπλωματία. 

Την ίδια ώρα, σε έναν παράλληλο διπλωματικό πυρετό, βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας τους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη για την προπαγάνδα της Τουρκίας.

«Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής», διαμήνυσε ο κ. Δένδιας μετά την προκλητική ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ. 

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί bullying από καμία χώρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τους ομογενείς και το ελληνοαμερικανικό λόμπι στη Νέα Υόρκη. 

Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν το κλίμα έντασης που επιδιώκει η Άγκυρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πανικό στην Αθήνα» μετά την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία κατά της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της Sabah αλλά και του Α Ηaber. 

 Αντίστοιχα, η τουρκική Türkiye σε άρθρο που αναπαράγει και το Haber7, αναφέρει ότι η ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ αναστάτωσε πολύ την Αθήνα. «Η Ελλάδα, που εδώ και χρόνια εφαρμόζει τους νόμους της ζούγκλας κατά των προσφύγων και των μεταναστών, πανικοβλήθηκε όταν τα εγκλήματα που διέπραξε αποδείχθηκαν εξωφρενικά», τονίζει προκλητικά. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα