Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμας καλεί τους ρώσους βουλευτές να καταταχθούν στο στρατό

Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμας καλεί τους ρώσους βουλευτές να καταταχθούν στο στρατό

Μεγάλη αναταραχή και αναβρασμό στο εσωτερικό της Ρωσίας, μετά την απόφαση Πούτιν ,για επιστράτευση 300.000 ανδρών. Πολλοί Ρώσοι πολίτες όμως, αντιδρούν και ήδη προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό, προκειμένου να μην πάνε στο μέτωπο. Εν τω μεταξύ μεγάλες διαδηλώσεις, είναι ήδη σε εξέλιξη σε 38 πόλεις, ανάμεσά τους η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν κάλεσε τους βουλευτές του Σώματος να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία έπειτα από την μερική επιστράτευση που επέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η μερική επιστράτευση θα πρέπει να βοηθήσουν συμμετέχοντάς σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση", πρότεινε ο πρόεδρος σήμερα στο κανάλι του στο Telegram.

"Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους βουλευτές", σημείωσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε χθες, Τετάρτη, μερική επιστράτευση που αφορά 300.000 εφέδρους με εκπαίδευση και εμπειρία.

Ο πρόεδρος της βουλής έκανε αυτή την δήλωση καθώς η επικρατούσα άποψη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους είναι ότι η επιστράτευση δεν αφορά τους βουλευτές.

Ένας βουλευτής, για παράδειγμα, είπε ότι πρέπει να παραμείνει στη χώρα γιατί τον έχει ανάγκη.

Την ίδια ώρα, ο Βολόντιν εξήρε το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που ήδη πολεμούν στην κατεχόμενη περιφέρεια Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο έμπιστος φίλος του Πούτιν αναγνώρισε επίσης ότι "εγείρονται ερωτήματα που ανησυχούν τους ρώσους πολίτες" έπειτα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την μαζική έξοδο νεαρών Ρώσων από την χώρα.

Ο Βολόντιν είπε ότι ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σήμερα πολεμούν επίσης ενάντια στις "ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις".

"Στην Ουκρανία υπάρχουν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, μισθοφόροι από ΝΑΤΟϊκές χώρες, ΝΑΤΟϊκή τεχνολογία, όπλα και πυρομαχικά", είπε, αλλά και 1.000 χιλιόμετρα πρώτης γραμμής για να υπερασπιστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα