Παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετέτρεψε το Αιγαίο σε νεκροταφείο, σταματήστε την

Παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετέτρεψε το Αιγαίο σε νεκροταφείο, σταματήστε την

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ σε μια παραληρηματική ομιλία κατά της χώρας μας έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά με τον ισχυρισμό ότι οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό λιμενικό στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανέφερε ότι “το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη”, εξαλέπυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό. 

"Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Την περασμένη εβδομάδα δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «βάλει τέλος στην απομόνωση των τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” όσο το δυνατόν συντομότερα».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα