Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων και τεράστια αναμονή στο λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων και τεράστια αναμονή στο λαϊκό προσκύνημα

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το λαϊκό προσκύνημα της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, με ουρές που ξεπερνούν τα 6 χιλιόμετρα και χρόνο αναμονής μεγαλύτερο από 6 ώρες. Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται ότι θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο καθώς η κηδεία της Βασίλισσας θα γίνει τη Δευτέρα

Τα χτυπήματα, που σημαίνουν την αλλαγή των φρουρών γύρω από το φέρετρο της Ελισάβετ είναι ο μόνος ήχος που σπάει την απόλυτη σιωπή στο Γουεστμίνστερ Χολ.

Το ποτάμι των πολιτών που φτάνουν για να αποχαιρετήσουν την βασίλισσά τους δεν σταματά. Οι ουρές φτάνουν σε μήκος τα 6,5 χιλιόμετρα και η αναμονή ξεπερνά τις αναμονή ξεπερνά τις 10 ώρες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν από χθες το απόγευμα και κάθε λεπτό της ώρας στο Γουεστμίνστερ Χολ.

Όσοι κατάφεραν να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά την Ελισάβετ βγαίνουν από το Westminster Hall φορώντας στο χέρι τους ένα χρωματιστό βραχιολάκι, δείγμα ότι η ασφάλεια και οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί.

Σήμερα, ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν την Ουαλία που θα υποδεχθεί τελευταία το νέο βασιλιά μετά τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο γιος του Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, βρέθηκαν στο παλάτι του Σάντριγχαμ, εκεί όπου η βασίλισσα περνούσε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Είδαν τα λουλούδια και τα αφιερώματα που αφήνει ο κόσμος.

Σε έναν διάλογο μαζί τους ο πρίγκιπας της Ουαλίας είπε ότι η πομπή της μεταφοράς της σορού της γιαγιάς του στο Γουεστμίνστερ, του θύμισε την κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Ήταν δύσκολο. Μου έφερε αναμνήσεις», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ,

Μίλησε με τα παιδιά που είχαν πάει με τους γονείς τους…

Και αστειεύτηκε ότι, το αρκουδάκι Πάντινγκτον τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πιο δημοφιλές από τα αγαπημένα σκυλιά της γιαγιάς του.

«Νομίζω ότι ο Πάντινγκτον εκτόπισε τα κόργκι από το επίκεντρο. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα κόργκι θα το πάρουν καλά», ανέφερε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Αν βρέθηκε στη Γλασκόβη.

Το απόγευμα όλοι τους θα επιστρέψουν στο Λονδίνο ενώ όσοι από τους πολίτες βρεθούν στο Γουεστμίνστερ Χολ στις 19:30 ώρα Λονδίνου, θα μπορέσουν να δουν τον βασιλιά Κάρολο και τα άλλα 3 παιδιά της Ελισάβετ να στέκονται ως φρουροί γύρω από το φέρετρο της.

Μέσα στη νύχτα κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την κηδεία την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό, η πομπή που θα μεταφέρει το φέρετρο της βασίλισσας στο αβαείο του Γουεστμίνστερ θα ξεκινήσει στις 10:44 ώρα Λονδίνου.

Ρεκόρ τηλεθέασης αναμένεται να σπάσει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την προσεχή Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος, σε απευθείας μετάδοση, τον αποχαιρετισμό των Βρετανών στην πολυαγαπημένη τους βασίλισσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα