Βροχοπτώσεις, χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την βόρεια Ιταλία

Βροχοπτώσεις, χαλάζι κι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και τραυματισμούς νότια στην βόρεια Ιταλία σήμερα.

Στην Μπάργκα, κοντά στην Λούκα, η χαλαζόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση στέγης επάνω σε αυτοκίνητο με επιβάτες, προκαλώντας τραυματισμούς.

Στην Μάσα Καράρα ανεμοστρόβιλος τραυμάτισε εργάτη σε αμαξοστάσιο.

Στην Φλωρεντία, ένας άνδρας χτυπήθηκε από ιπτάμενο κλαδί δένδρου σε υπαίθρια αγορά, ενώ στην κοντινή πόλη Μποτάι δένδρο έπεσε σε τροχόσπιτο.

Ζημιές αναφέρθηκαν και σε υπαίθρια αγορά στην Μαρίνα ντι Καράρα, ενώ σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες στα θέρετρα της παραθαλάσσιας περιοχή της Βερζίλια, σηκώνοντας ομπρέλες και καρέκλες από τις πλάζ.

Στην Λιγουρία, κύματα έπληξαν την ακτή ανάμεσα στο Κιαβάρι και το Σέστρι Λεβάντε προκαλώντας ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης.

Οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κοντά στο Τιγκούλιο, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή και προκάλεσε ζημιές στις κατοικίες.

Στην περιοχή της Λα Σπέτσα, αναφέρθηκαν καταρρεύσεις στεγών, ενώ βορειοανατολικά της Φεράρα γερανός κατέρρευσε επάνω σε σπίτια.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στο κλείσιμο των πάρκων της πόλης του Μιλάνου, ενώ νοτιότερα στην  Μπέντενα, 11 οικογένειες απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση της στέγης συγκροτήματος κατοικιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα