Άγιος Νικόλαος: 21 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ανοίγει ξανά

Άγιος Νικόλαος: 21 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ανοίγει ξανά

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Άγιου Νικολάου και Εθνικού Προσκυνήματος στο Σημείο Μηδέν του Μανχάτταν. Η Δευτέρα ήταν σημαντική μέρα για την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης, καθώς ο Ναός του Αγίου Νικόλα εγκανιάστηκε 21 χρόνια μετά την καταστροφή του από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ethnos.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι αυτός ο ναός θα κοσμεί το Σημείο Μηδέν για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.

Πιστοί και σημαντικές προσωπικότητες παρέστησαν στα εγκαίνια, σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό καθώς ταυτόχρονα εορτάζεται η 4η Ιουλίου Ημέρα της αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Παράλληλα, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και βρίσκεται σε εξέλιξη και η 46η κληρικολαϊκή συνέλευση για την οποία έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής.

Μέσα από δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα χρόνων, έγινε ένα μικρό θαύμα, όπως λένε οι ομογενείς και ο Άγιος Νικόλαος θα λειτουργεί ως Εθνικό Ιερό για όλες τις θρησκείες και στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν, όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι.