Ισόβια στη συγγραφέα του Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας, για το φόνο του άντρα της

Ισόβια στη συγγραφέα του Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας, για το φόνο του άντρα της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η συγγραφέας Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, για την δολοφονία του συζύγου της, το 2018, με την ολοκλήρωση μιας δίκης που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον καθώς ένα από τα βιβλία που είχε γράψει η καταδικασθείσα είχε τίτλο Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι είναι μια ασπρομάλλα 71χρονη που γράφει βιβλία, ιστορίες αγάπης και μυστηρίου. Μεταξύ των βιβλίων που έχει  εκδώσει είναι το «Ο Λάθος Σύζυγος» και «Ο Λάθος Εραστής». Έγραψε και ένα δοκίμιο, με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», με πρακτικές συμβουλές για εξολόθρευση  συζύγου, χωρίς να μείνουν ίχνη.

Παντρεμένη με τον Ντάνιελ Μπρόφι επί 26 χρόνια. Εκείνος ήταν ένας αξιοσέβαστος σεφ, που δίδασκε τα μυστικά της μαγειρικής στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον.  

Οι πωλήσεις των βιβλίων της Νάνσι Κράμπτον δεν πήγαιναν και πολύ καλά και είχε συσσωρεύσει χρέη.

Η σκηνή του φόνου

Στις 2 Ιουνίου του 2018 ο 63χρονος Ντάνιελ βρισκόταν στην σχολή μαγειρικής. Η Νάνσι τον ακολούθησε. Ήταν αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματά της πάση θυσία. Κρατούσε ένα πιστόλι.

Πλησίασε από πίσω τον σύζυγό της και τον πυροβόλησε στην πλάτη. Τον αποτέλειωσε με ψυχραιμία, με άλλη μια βολή στο στήθος. Τον πυροβόλησε εξ΄ επαφής για να μην υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος.

 Έφυγε από την σχολή μαγειρικής πιστεύοντας ότι είχε κάνει τον τέλειο φόνο. Είχε βγάλει από τη μέση τον «Λάθος Σύζυγο», ακολουθώντας τις συμβουλές που η ίδια είχε δώσει στο βιβλίο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας». Και μπορούσε να ξεχρεώσει με τα χρήματα που θα έπαιρνε από την ασφάλεια ζωής του θύματος, που ήταν 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Η αστυνομία δεν βρήκε το όπλο του εγκλήματος, αλλά η Νάνσι Κράμπτον προφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Μυστήριο με το όπλο του εγκλήματος

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε 7 εβδομάδες και το δικαστήριο την έκρινε ένοχη. Η ποινή ανακοινώθηκε χθες: Ισόβια κάθειρξη με δικαίωμα αποφυλάκισης αφού θα έχει εκτίσει 25 χρόνια φυλάκισης. Έχει μείνει στην φυλακή 4  χρόνια. Θα μπορέσει να αποφυλακιστεί όταν θα έχει γίνει 92 χρόνων.

Στη διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας είπε ότι η Νάνσι  Κράμπτον είχε αγοράσει ένα ψεύτικο όπλο από το διαδίκτυο και στη συνέχεια ένα πιστόλι Glock 17, από κάποιο κατάστημα όπλων. Πιθανότατα αυτό ήταν και το όπλο του φόνου, το οποίο όμως δεν βρέθηκε ποτέ.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η συγγραφέας έψαχνε όπλα γιατί χρειαζόταν κάποια στοιχεία για  ένα νέο μυθιστόρημα.

«Αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία μας τον έχει μέσα του όταν εξωθηθεί στα άκρα», έγραφε η Νάνσι Κράμπτον στο δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» και κατέγραφε μια σειρά από τρόπους εξουδετέρωσης του συζύγου – με όπλα, μαχαίρια, δηλητήρια  και πληρωμένους δολοφόνους- για να καταλήξει στην παραδοχή ότι «είναι πιο εύκολο να εύχεσαι να πεθάνει κάποιος από το να τον δολοφονήσεις».

«Αν ένας φόνος υποτίθεται ότι γίνεται για να απελευθερωθώ, τότε σίγουρα δεν θέλω να καταλήξω στην φυλακή», έγραφε η Νάνσι Κράμπτον, που έδινε και συμβουλές για να μην αφήνεις ίχνη μετά από έναν φόνο.

Προφανώς η ίδια  έκανε κάποιο λάθος και κατέληξε στην φυλακή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα