Βερολίνο: Εικόνες από το σημείο όπου αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος – Τα πρώτα σενάρια

Βερολίνο: Εικόνες από το σημείο όπου αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος – Τα πρώτα σενάρια

Πανικός στο Βερολίνο, στη Γερμανία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, την Tauentzienstrasse.

Σημειώνεται ότι άλλα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 30 τραυματίες.

Σύμφωνα με άρθρο στο enikos.gr, ένα μικρό βαν μάρκας Renault κατέληξε πάνω στη βιτρίνα καταστήματος, πέφτοντας πάνω στον κόσμο που καθόταν σε καφέ της περιοχής. Ο οδηγός έχει συλληφθεί και στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Παραμένει ασαφές εάν επρόκειτο για δυστύχημα ή για εσκεμμένη ενέργεια.

“Ένας άνδρας πιστεύεται ότι έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια”, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος κρατείται στο σημείο του συμβάντος.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στην Breitscheidplatz. Δηλαδή, στο σημείο όπου είχε σημειωθεί φονική επίθεση στις 19 Δεκεμβρίου του 2016. Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.