ΗΠΑ: Τσακώθηκε με τη φίλη του, εισέβαλε σε μουσείο και κατέστρεψε αρχαιολογικά εκθέματα αξίας 5,2 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Τσακώθηκε με τη φίλη του, εισέβαλε σε μουσείο και κατέστρεψε αρχαιολογικά εκθέματα αξίας 5,2 εκατ. δολαρίων

Θύμωσε με την φίλη του και την πλήρωσε ένας ελληνικός αμφορέας του 6ου αιώνα και ένα κεραμικό του 450 π.Χ.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Μουσείο Τεχνών του Ντάλας στις ΗΠΑ, όπου εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση ένας νεαρός 21 ετών, ο Μπράιαν Χερνάντες για να εκτονωθεί με την καταστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντάλας, ο Χερνάντες εντοπίστηκε να μπαίνει στο μουσείο γύρω στις 9:40 το πρωί της Τετάρτης και περνώντας από τον ένα χώρο στον άλλον, προκαλούσε καταστροφές.

Από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου φαίνεται ο 21χρονος να μπαίνει σε μία αίθουσα και να χτυπάει τρεις φορές με την γροθιά του τη γυάλινη προθήκη όπου βρισκόταν ο ελληνικός αμφορέας του 6ου αιώνα και ένα κεραμικό του 450 π.Χ.

Τα δύο εκθέματα, που η αξία τους εκτιμάται στα 5,2 εκατ. δολάρια, υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές.

Στη συνέχεια κατέστρεψε έναν κύλικα με παράσταση του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας, αξίας 100.000 δολαρίων. Την ίδια τύχη είχε και ένα κεραμικό αγαλματίδιο αλιγάτορα από την αμερικανική ήπειρο, που η αξία του εκτιμάται στα 100.000 δολάρια.

Όταν τον εντόπισαν οι φύλακες του μουσείου ήταν ήδη αργά, αφού τα πολύτιμα εκθέματα είχαν καταστραφεί. Χωρίς να φέρει αντίσταση, οι φύλακες τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία, ο Χερνάντες παραδέχτηκε ότι κατέστρεψε τις αρχαιότητες και στην ερώτηση γιατί το έκανε απάντησε: «Τρελάθηκα με το κορίτσι μου γι’ αυτό εισέβαλα και άρχισα να καταστρέφω εκθέματα».

Ο νεαρός βάνδαλος ξέσπασε επίσης σε έναν υπολογιστή, ένα τηλέφωνο και σε τέσσερις εκθεσιακές προθήκες από πλεξιγκλάς.

Από την πλευρά του μουσείου ανακοινώθηκε ότι «επρόκειτο για  μεμονωμένο περιστατικό, από ένα άτομο που δεν είχε πρόθεση την κλοπή έργων τέχνης ή άλλων αντικειμένων στο μουσείο. Ωστόσο κάποια έργα τέχνης καταστράφηκαν και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών».

Το μουσείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των αρχαίων αντικειμένων πάνω στα οποία ξέσπασε ο νεαρός βάνδαλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα