Συναγερμός στην Νέα Υόρκη: Επιστρέφει το μέτρο της μάσκας λόγω της ευλογιάς των πιθήκων

Συναγερμός στην Νέα Υόρκη: Επιστρέφει το μέτρο της μάσκας λόγω της ευλογιάς των πιθήκων

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής λόγω εμφάνισης κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ανησυχούν» για τη νόσο, ενώ ήδη άρχισαν να λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα.

Οι ειδικοί καλούν τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να φορέσουν και πάλι τις μάσκες τους στους εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

«Οι μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από την ευλογιά των πιθήκων, καθώς και από άλλους ιούς που κυκλοφορούν στη Νέα Υόρκη, όπως της COVID-19. Το Τμήμα συνεχίζει να προτείνει μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Στο πλαίσιο της προφύλαξης, κάθε Νεοϋορκέζος που εμφανίζει ασθένεια παρόμοια με γρίπη με πρήξιμο των λεμφαδένων και εξανθήματα στο πρόσωπο και το σώμα θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης», γράφει δελτίο Τύπου του τμήματος Υγείας της Νέας Υόρκης.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι κάτι που «πρέπει να τους απασχολεί όλους» και οι ΗΠΑ εξετάζουν τι είδους θεραπείες και εμβόλια είναι διαθέσιμα, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στη Νότια Κορέα πριν επιβιβαστεί σε πτήση για την Ιαπωνία, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι Υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια. «Είναι κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 
«Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο γι’ αυτό (…). Είναι μια ανησυχία με την έννοια ότι αν εξαπλωθεί, θα έχει συνέπειες» πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Sky News.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα