Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Είχαν γίνει λάθη με την Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Είχαν γίνει λάθη με την Ελλάδα

Με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται να επιβεβαιώσει την αρνητική οπτική της Τουρκίας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας πως οι προηγούμενες διοικήσεις της Συμμαχίας είχαν κάνει «λάθος» με την Αθήνα.

Σήμερα υπήρξαν οι φήμες πως η Τουρκία μπορεί να ασκήσει βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η Ρωσία εκτοξεύει απειλές κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας αν ενταχθούν στη Συμμαχία.

Ο Ερντογάν με δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία. Η Σουηδία έχει γίνει “σπίτι” για το PKK και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ»

«Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», τόνισε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα: «Οι προηγούμενες διοικήσεις του ΝΑΤΟ έκαναν λάθη όπως αυτό με την Ελλάδα. Ξέρετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα