Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό ‑ Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί

Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό ‑ Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η ίδια πηγή, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

 

 
Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σταθμό - Ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ είπε ότι η αστυνομία και οι διασώστες ανέφεραν ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, μετά από ρουκέτες που έπληξαν τον σταθμό.

Γράφοντας στο Telegram, ο Παύλο Κιριλένκο είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σταθμό εκείνη την ώρα, καθώς κάτοικοι από την περιοχή του Ντονέτσκ μεταφέρονταν σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας.

 

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από αναφορές για μπλοκάρισμα τριών τρένων εκκένωσης μετά από αεροπορική επιδρομή σε σιδηρόδρομο που ελέγχεται από την Ουκρανία κοντά στο σταθμό Μπαρβινκόβε στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανή βουλευτής Λέσια Βασιλένκο ανέφερε επίσης αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν τη σιδηροδρομική γραμμή στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα