Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: Πες στον Ζελένσκι ότι θα τον συντρίψω

Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: Πες στον Ζελένσκι ότι θα τον συντρίψω

Ο ολιγάρχης μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο ιδιόχειρο σημείωμα του Ουκρανού ομολόγου του
Την απροθυμία του Βλαντίμιρ Πούτιν να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για το τέλος του πολέμου, προδίδει η στιχομυθία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times του Λονδίνου, ο Πούτιν και ο Αμπράμοβιτς είχαν συνάντηση στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη, οπότε ο ολιγάρχης παρέδωσε στον Ρώσο πρόεδρο χειρόγραφο σημείωμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Ρώσος μεγιστάνας ταξίδεψε στη Μόσχα με ένα από τα ιδιωτικά του αεροσκάφη από την Κωνσταντινούπολη. Το σημείωμα του Ουκρανού προέδρου που παρέδωσε στον Ρώσο πρόεδρο περιείχε μια σύνοψη των όρων, που θα αποδεχόταν το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου.


Η αρχική απάντηση του Πούτιν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ξεκάθαρα αρνητική, λέγοντας στον Αμπράμοβιτς: «Πες του ότι θα τον συντρίψω». Το ίδιο βράδυ ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, Ουκρανό βουλευτή που εκπροσωπεί το Κίεβο στις διαπραγματεύσεις. Ο Ουμέροφ φέρεται να έχει συναντήσει αρκετές φορές τον Αμπράμοβιτς σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης υπό το συντονισμό του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Προέδρου Ερντογάν.

Όπως σημειώνουν οι Times, παρά την αρνητική απάντηση Πούτιν, οι διαπραγματεύσεις μέσω αυτού του διαύλου συνομιλιών φέρονται να έχουν σημειώσει πρόοδο, «προσφέροντας την ελπίδα μιας ασταθούς ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία και μίας μεγάλης διπλωματικής νίκης για την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα