Η φιέστα Πούτιν και τα φέρετρα Ζελένσκι

Η φιέστα Πούτιν και τα φέρετρα Ζελένσκι

Σκηνές Σοβιετικής Ένωσης ξαναζουν οι Ρώσοι με άδεια ράφια. Πολίτες συνεχίζουν να διαπληκτίζονται σε υπαίθριες αγορές και σούπερ μάρκετ για να μπορέσουν να προμηθευτούν βασικά αγαθά, που λόγω πολέμου έχουν γίνει δυσεύρετα.
Τα πακέτα με τη ζάχαρη γίνονται ανάρπαστα με το που βγαίνουν από την αποθήκη του σουπερμάρκετ.

«Αρπάζουν τις συσκευασίες ακόμα και από τα καρότσια άλλων πελατών» ανέφερε ένας υπάλληλος.

Ίδια κατάσταση και σε άλλα σουπερμάρκετ. Προβλήματα στην αγορά παραδέχεται η κρατική τηλεόραση.

«Στα εμπορικά καταστήματα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση κάποιων προϊόντων. Εάν πριν οι πελάτες αγόραζαν κατά μέσο όρο δύο κιλά ζάχαρης, τώρα κάποιοι προσπαθούν να αγοράσουν 10 σε μία αγορά, λένε οι έμποροι» ανέφερε το ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης.

Η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε κατά 15% από τις αρχές Μαρτίου αναφέρει το ρεπορτάζ, που υποστηρίζει ότι παρ’ όλα αυτά υπάρχει επάρκεια ζάχαρης.

Σύμφωνα πληροφορίες έχει αυξηθεί η ζήτηση φαρμάκων λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης.

Και ενώ η Ρωσία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση, δυτικά δημοσιεύματα σχολιάζουν δηκτικά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στη στημένη πολεμική φιέστα στο στάδιο «Λουζνικί» με μπουφάν ιταλικού οίκου, που κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 12.000 ευρώ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον κατηγόρησε ότι προκαλεί ανθρωπιστική καταστροφή και τον κάλεσε για άλλη μια φορά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να μη υπάρξουν κι άλλοι θάνατοι.

«Απλά φανταστείτε σε αυτό το γήπεδο της Μόσχας 14.000 πτώματα και δεκάδες χιλιάδες τραυματισμένους και ακρωτηριασμένους. Τόσες είναι οι ρωσικές απώλειες που προκάλεσε αυτή η εισβολή» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο ελληνικής καταγωγής πρώην κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν. «Παιδιά, υπάρχει η έννοια της θεραπείας. Υπάρχει η θεραπεία με φάρμακα, υπάρχουν τα πολύ ακριβά φάρμακα. Όμως, δυστυχώς, ο εθνικισμός και ο φασισμός -και η ιστορία το έχει αποδείξει- θεραπεύονται μόνο στο χειρουργείο» σημείωσε.

Την ίδια ώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασαν τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες με στολές στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, όπου τους υποδέχθηκαν θερμά δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός συνάδελφοί τους.

Ερωτηθείς για την εμφάνιση τους ο επικεφαλής των νεοαφιχθέντων Ρώσων εξήγησε οι ρωσικές αποστολές επιλέγουν το χρώμα των στολών με τις οποίες φεύγουν για το Διάστημα. «Ήταν η σειρά μας να επιλέξουμε και είχε μαζευτεί αρκετό κίτρινο ύφασμα οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε», είπε ο κοσμοναύτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα