Ουκρανία: Νέος συναγερμός – Βομβαρδισμός και φωτιά κοντά στην περιοχή του Ινστιτούτου Φυσικής στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Νέος συναγερμός – Βομβαρδισμός και φωτιά κοντά στην περιοχή του Ινστιτούτου Φυσικής στο Χάρκοβο

Αεροπορική επίθεση έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Χάρκοβο, κοντά στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Πιατικάτκι.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ουκρανικών ΜΜΕ, φωτιά έχει ξεσπάσει σε hostel στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπενθυμίζεται πως, στο Ινστιτούτο υπάρχει μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας που χρησιμοποιείται για ερευνητικούς λόγους.

Ζελένσκι: Καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα τον ρωσικό στρατό ότι εμπόδισε την απομάκρυνση αμάχων από τις πολιορκούμενες πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα (νοτιοανατολικά) και ότι εξαπέλυσε «επίθεση» στην προβλεπόμενη τροχιά ανθρωπιστικού διαδρόμου.

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έπαυσαν πυρ», κατήγγειλε. «Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισα να στείλω οχηματοπομπή προς τη Μαριούπολη με τρόφιμα, νερό, φάρμακα (…). Ομως οι δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν επίθεση με άρμα μάχης ακριβώς εκεί απ’ όπου θα πέρναγε ο (ανθρωπιστικός) διάδρομος», πρόσθεσε.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τις υπηρεσίες του, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε επίσης πως περίπου 100.000 άμαχοι μπόρεσαν να φύγουν τις δύο τελευταίες ημέρες από άλλες ουκρανικές πόλεις όπου μαίνονται εχθροπραξίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους Ουκρανούς που θέλουν να καταφύγουν στη Ρωσία.

Αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία της συζύγου του Σρέντερ με φόντο το Κρεμλίνο
Στη Μόσχα με σκοπό να μεσολαβήσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Rosneft και της ρωσικής εταιρίας των αγωγών Nord Stream 1 και 2.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, τον κ. Σρέντερ προσέγγισαν Ουκρανοί αξιωματούχοι στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας του να επισκεφθεί το Κρεμλίνο και να μεσολαβήσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκείνος τηλεφώνησε αμέσως και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε επιβεβαίωση του ραντεβού «σε 10 λεπτά», κατά το δημοσίευμα. Του ζητήθηκε να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραλάβει τον ίδιο και τη σύζυγό του ρωσικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα