Άγριες μάχες και βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Άγριες μάχες και βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν πόλεις κλειδιά μετατρέπουν τα πάντα σε ερείπια.
Η Ουκρανία φλέγεται μετά από 11 μερόνυχτα βομβαρδισμών. Οι Ρώσοι σφυροκοπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις όλο και πιο βαθειά στο ουκρανικό έδαφος.

Χτύπησαν με πυραύλους Καλίμπρ -το αντίστοιχο των αμερικανικών Τόμαχοκ- το αεροδρόμιο της Βινίτσκα στην κεντρική Ουκρανία, από όπου υψώνονται μαύρες στήλες καπνού, ενώ προηγουμένως σφυροκόπησαν το Ζιτόμιρ, δυτικά του Κιέβου, ισοπεδώνοντας ολόκληρες συνοικίες.

Παρά την αντίσταση που προβάλει ο ουκρανικός στρατός και τις ρωσικές απώλειες, η πολεμική μηχανή της Μόσχας κερδίζει έδαφος στα νότια, ενώ επιχειρεί σφυροκοπώντας κατοικημένες περιοχές να σφίξει τον κλοιό στο Κίεβο και από τα ανατολικά.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ενέδρα στην οποία σκοτώθηκαν Ρώσοι στρατιώτες και αιχμαλωτίσθηκε τουλάχιστον ένας.

Πύραυλοι στο Χάρκοβο
Άγριες μάχες γίνονται στο Χάρκοβο, όπου οι ρωσικές βόμβες μετέτρεψαν σε ερείπια και την κεντρική αγορά.

Καθώς ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να περικυκλώσει το Χάρκοβο, οι υπερασπιστές του λένε ότι πύραυλοι χτύπησαν το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας, όπου υπάρχει μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας για ερευνητικούς σκοπούς.

Την ίδια ώρα Ουκρανοί πολίτες στήνουν οδοφράγματα για να σταματήσουν τις ρωσικές φάλαγγες που επιχειρούν να καταλάβουν δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη Γιουζουκραϊνα.

Όμως το μεγαλύτερο έπαθλο για τους Ρώσους θα είναι η κατάληψη της Οδησσού. Είναι το τελευταίο μεγάλο λιμάνι που ελέγχουν οι Ουκρανοί στη Μαύρη Θάλασσα, έχει ένα εκατομμύριο πληθυσμό και όπως φαίνεται είναι ο επόμενος στόχος των Ρώσων.

«Ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό. Την Οδησσό! Οι Ρώσοι πάντα έρχονταν στην Οδησσό, για να απολαύσουν τη ζεστασιά της. Και τώρα τι θα κάνουν; Θα ρίξουν βόμβες στην Οδησσό; Θα ρίξουν πυραύλους στην Οδησσό; Θα είναι έγκλημα πολέμου» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παρά τις προειδοποιήσεις Πούτιν για παγκόσμιο πόλεμο, η Ουάσιγκτον αναζητεί τρόπους για να ενισχύσει την Ουκρανία με πολεμικά αεροσκάφη ακόμα και από χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

«Εξετάζουμε το ζήτημα των αεροσκαφών που θα μπορούσε να προμηθεύσει η Πολωνία στην Ουκρανία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Πούτιν αξίωσε σήμερα από τους Ουκρανούς να λάβουν υπόψη την πραγματικότητα στα μέτωπα και να καταθέσουν τα όπλα, ενώ η ρωσική τηλεόραση ειρωνεύεται τις κινήσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους…

«Ο Λευκός Οίκος θα στείλει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στην Πολωνία. Δηλαδή σύντομα θα μάθουμε αν οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδος ουκρανικού αίματος» τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Πάντως το Κίεβο δηλώνει αποφασισμένο να αντισταθεί στην ρωσική εισβολή με κάθε κόστος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα