Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση Πούτιν για παγκόσμιο πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση Πούτιν για παγκόσμιο πόλεμο

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να ισοπεδώνουν την χώρα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προειδοποιεί το ΝΑΤΟ ότι τυχόν απόπειρα επιβολής απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο. Την ίδια στιγμή τα στρατεύματα της Μόσχας κατευθύνονται στο δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ ανατριχίλα προκαλεί ντοκουμέντο μέσα από το εργοστάσιο της Ζαπορίγια όπου ακούγονται οι τεχνικοί να καλούν απεγνωσμένα να σταματήσει η μάχη κοντά στους πυρηνικούς αντιδραστήρες ουρλιάζοντας «μην πυροβολείτε! Απειλείτε την ασφάλεια όλου του πλανήτη!».
Το ανελέητο σφυροκόπημα ουκρανικών πόλεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τους Ρώσους βρίσκεται στη 10η ημέρα… Ολόκληρα χωριά και συνοικίες έχουν γίνει ερείπια, καθώς η ρωσική πολεμική μηχανή σαρώνει κατοικημένες περιοχές όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες και πολιτοφύλακες προβάλουν αντίσταση.

«Οι επιχειρήσεις εξελίσσονται βάσει του σχεδίου», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι τυχόν απόπειρα επιβολής απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο.

«Υπάρχει το αίτημα για κλείσιμο του εναέριου χώρου όμως η πραγματοποίηση αυτού του αιτήματος συνοδεύεται από κολοσσιαίες και καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό το έχουν καταλάβει όσοι γουργουρίζουν τέτοια πράγματα από την άλλη πλευρά«, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να επεκταθεί σε επιχειρήσεις πέραν των χωρών μελών του.

Από τα περίχωρα του Κιέβου μέχρι το Χάρκοβο στα ανατολικά και τη Μαριούπολη στα νότια, γίνονται μάχες από γειτονιά σε γειτονιά… Η κωμόπολη Μπουσίβ, 20 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου χτυπήθηκε άγρια από τους Ρώσους.

Ο πύραυλος είχε στόχο το δημαρχείο όπου βρισκόταν και το κέντρο αμυντικών επιχειρήσεων. Έπεσε πάνω στο πολιτιστικό κέντρο και το ανατίναξε. Κατέστρεψε 6 αυτοκίνητα. Δυστυχώς υπήρξαν θύματα. Μερικοί άνθρωποι ήταν μέσα στα αυτοκίνητά τους, πολίτες που προσπαθούσαν να βγουν από την πόλη και δεν πειθάρχησαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των Ρώσων ότι έχουν διαλύσει τον ουκρανικό στρατό, το Κίεβο δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με την κατάρριψη ελικοπτέρου που δέχεται καίριο πλήγμα και γίνεται μια πύρινη μπάλα. Επίσης την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την ουκρανική αεράμυνα που φαίνεται ότι παραμένει ενεργή, το θάνατο του ενός πιλότου και την σύλληψη του δεύτερου, τραυματισμένου.

Μετά από τη μάχη και την κατάληψη χθες τα ξημερώματα του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίγια, που έφερε τον κόσμο ένα βήμα από νέα πυρηνική καταστροφή, οι Ρώσοι κινούνται προς τον δεύτερο από τους συνολικά τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, στο Γιουζουκραϊνσκ, από όπου απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα Σε νέο ντοκουμέντο μέσα από το εργοστάσιο της Ζαπορίγια ακούγονται οι τεχνικοί που καλούσαν απεγνωσμένα να σταματήσει η μάχη κοντά στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Βοηθητικά κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες όμως ευτυχώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν φτάσει στους 6 αντιδραστήρες.!

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα στρατεύματά της απέκρουσαν Ουκρανούς σαμποτέρ που επιχείρησαν προβοκάτσια.

Στο νότο, οι Ρώσοι κατέλαβαν μεν τη Χερσώνα, το Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη, όμως κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν να φύγουν από τις πόλεις τους. Σε αυτό το βίντεο τα ρωσικά τεθωρακισμένα αποχωρούν από το κέντρο της Χερσώνας και ένας από τους διαδηλωτές ανεβαίνει σε ένα από τα οχήματα, ανεμίζει την ουκρανική σημαία ενώ οι υπόλοιποι αποδοκιμάζουν τους κατακτητές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα