Νέες δηλώσεις Ζελένσκι: Δεν είμαι αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις

Νέες δηλώσεις Ζελένσκι: Δεν είμαι αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε δηλώσεις για τις συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους που θα διεξαχθούν κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε:

Ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν «πολύ ουσιαστικές».

Είπε ότι δεν θέλει να μετακινηθούν στρατεύματα από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία και πήρε τη σχετική διαβεβαίωση από τον Λουκασένκο.

Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να ενεργούμε ρεαλιστικά για να πετύχουμε τον στόχο μας και είπε ότι ο στόχος της Ουκρανίας είναι η εδαφική ακεραιότητα.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να αποφέρουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας απάντησε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

 “Θα είμαστε ευτυχείς αν το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι η ειρήνη. Ας αφήσουμε τους διαπραγματευτές να προσπαθήσουν, ώστε κανένας να μην αμφιβάλλει οτι εγώ ως πρόεδρος δεν προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο”.

Τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Εβγκένι Γενίν, δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Το γραφείο του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο τηλεφώνησε στον ουκρανό πρόεδρο νωρίτερα την Κυριακή (27/02).

«Συμφώνησαν ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ» ανέφερε το γραφείο του.

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, της συνάντησης και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» συνέχισε το γραφείο του προέδρου.

Ουκρανία: Δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας. Οι διαπραγματεύσεις και οι απειλές με τα πυρηνικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα