Ουκρανία: Δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας. Οι διαπραγματεύσεις και οι απειλές με τα πυρηνικά

Ουκρανία: Δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας. Οι διαπραγματεύσεις και οι απειλές με τα πυρηνικά

Μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Αυτός ο πόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας.  

Προσεγγίζουμε τις διαπραγματεύσεις με πολύ απλό τρόπο. Πάμε να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και τι πιστεύουμε εμείς για αυτά. Αν η Ρωσία με εντολή Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανία θα είναι καταστροφή για τον κόσμο. 

Η απόφαση Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών. Νομίζει ότι έτσι θα πιέσει, αλλά δεν θα υποκύψουμε. 


 
Η Ουκρανία συγκροτεί μια λεγεώνα ξένων μαχητών για να τη βοηθήσουν να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στη χώρα, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου σήμερα.

«Όλοι οι ξένοι υπήκοοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αντίσταση έναντι των Ρώσων εισβολέων και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια καλούνται από τις ουκρανικές αρχές να ενταχθούν στις δυνάμεις άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως μια ειδική μονάδα θα συγκροτηθεί υπό το όνομα «Διεθνής Λεγεώνα».

Οι εθελοντές καλούνται να μεταβούν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες τους.

Ήδη από την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ευρωπαίους που έχουν μια εμπειρία στο πεδίο της μάχης να μεταβούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού.
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε και επίσημα για τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με την ρωσική πλευρά αλλά στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας, κάτι που ζητούσε το Κρεμλίνο.

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Facebook.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «βγάζει καπνούς» ο Ρώσος πρόεδρος στο καταφύγιo του στα Ουράλια Όρη

Ο Ρώσος πρόεδρος πίστευε ότι η Ουκρανία θα ήταν ένας εύκολος στόχος που θα έπεφτε με έναν πόλεμο-αστραπή και ότι ο Ζελίνσκι θα είχε εγκαταλείψει κακήν κακώς τη χώρα
«Έξαλλος είναι ο Πούτιν, καθώς ο πόλεμος - αστραπή κατά της Ουκρανίας που σχεδίαζε, δεν εξελίσσεται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα». Την πληροφορία αυτή έδωσε Eυρωπαίος αξιωματούχος στον δημοσιογράφο Ντομ Καλίτσιο του αμερικανικού δικτύου Fox news.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «βγάζει καπνούς» ο Ρώσος πρόεδρος στο καταφύγιo του στα Ουράλια Όρη καθώς η πολεμική επιχείρηση κατά μιας πολύ μικρότερης χώρας δεν εξελίσσεται με την ταχύτητα και την ευκολία που περίμενε.

Την πληροφορία που έδωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επίσης μετέδωσε μέσω twitter και ο πρώην αρχηγός ασφάλειας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας. Σύμφωνα, επίσης, με τον Τέρας ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε καταφύγιο στα Ουράλια Όρη μαζί με oλιγάρχες για να μην... το σκάσει κανένας τους. «Ο Πούτιν πίστευε ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα κρατούσε 1-4 μέρες. Αντίθετα Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες αμύνονται δυναμικά στην επίθεση με όπλα αλλά και με κοκτέιλ μολότοφ».

Σύμφωνα με τον Ρίχο Τέρας είναι τέτοια η έπαρση του Πούτιν για νίκη-αστραπή που εισέβαλε στην Ουκρανία χωρίς σχέδιο τακτικής και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων. Αποτέλεσμα ήταν οι Ρώσοι στρατιώτες να επιδίδονται σε πλιάτσικο στα ουκρανικά σπίτια και μαγαζιά αλλά και τα άρματα να μένουν χωρίς καύσιμα.

Ο Ρίχο Τέρας πιστεύει, όπως και η βρετανική ΜΙ6 ότι «αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να κρατήσουν 10 ημέρες οι Ρώσοι θα εξαναγκαστούν να διαπραγματευτούν καθώς δεν θα έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε τα όπλα, ούτε τους πόρους για να εμπλακούν σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα