Καιρός: Εισβολή «ψυχρού μετώπου» φέρνει καταιγίδες, βροχές και ισχυρούς ανέμους

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1 άτομα
Καιρός: Εισβολή «ψυχρού μετώπου» φέρνει καταιγίδες, βροχές και ισχυρούς ανέμους

Από σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, αναμένονται σημαντικές καιρικές μεταβολές στην Ελλάδα, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο εισβάλει από τα Βαλκάνια. Αυτή η αλλαγή θα φέρει βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Προβλέψεις καιρού

Η αλλαγή του καιρού θα είναι πιο αισθητή στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυτές οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Στη Μακεδονία, οι βροχές θα ξεκινήσουν από τις προμεσημβρινές ώρες και θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές, όπως την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, από το μεσημέρι. Στην ανατολική Στερεά, τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά το απόγευμα, ενώ οι Σποράδες και η Εύβοια θα επηρεαστούν από το βράδυ. Στις περισσότερες περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός από τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι αναμένονται να πνέουν στα νότια από δυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στις βόρειες περιοχές οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 με 29 βαθμούς, με τοπικά φαινόμενα να φτάνουν τους 32 βαθμούς σε ανατολικά ηπειρωτικά και νότιο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

**Αττική**: Ο καιρός θα αρχίσει με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα. Από το απόγευμα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, με ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, και το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

**Θεσσαλονίκη**: Θα υπάρξουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

**Μακεδονία και Θράκη**: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εμφανιστούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες και θα εξασθενήσουν το βράδυ, εκτός από τη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, με τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

**Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος**: Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

**Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος**: Αρχικά θα έχουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

**Κυκλάδες, Κρήτη**: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 28, τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

**Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα**: Αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο (13.06.2026)
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, στη Χαλκιδική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στις Σποράδες και την Εύβοια έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 25 με 27 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (14.06.2026) 
Στην Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός τη Δευτέρα (15.06.2026)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Τρίτη (16.06.2026)
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε ακόμα: Μελτέμια και καταιγίδες: Πότε χαλάει ο καιρός

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα