Το φαγητό των 4.000 θερμίδων που ζήτησε θανατοποινίτης ως τελευταίο γεύμα

Το φαγητό των 4.000 θερμίδων που ζήτησε θανατοποινίτης ως τελευταίο γεύμα

Ένας κρατούμενος από την Οκλαχόμα, ο Ντόναλντ Γκραντ, που εκτελέστηκε, ζήτησε για τελευταίο γεύμα, ένα καθόλα πλουσιοπάροχο και γεμάτο θερμίδες, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους φύλακες τα τρία μπολ με παγωτό φράουλα που ζήτησε.
Αφού απόλαυσε με άνεση το τελευταίο του γεύμα, στις 27 Ιανουαρίου του χορηγήθηκε θανάσιμη ένεση και έγινε ο πρώτος άνθρωπός που εκτελέστηκε στη διαδικασία της θανατικής ποινής το 2022.

Το μενού του τελευταίου γεύματος του περιελάμβανε εκτός του μπόλικου φαγητού, κοτόπουλο με σως, έξι ρολά αυγών, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ένα μεγάλο τηγανητό μήλο. Αξίζει να σημειώσουμε πως το παγωτό δεν ήταν εξ αρχής στο μενού και το ζήτησε έξτρα, ωστόσο του ικανοποίησαν την επιθυμία. Το συνολικό του γεύμα ξεπέρασε τις 4.000 θερμίδες αν και τα συνήθη που ζητάνε είναι στις 2.000 περίπου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έψαλλε στη συνέχεια, επικαλέστηκε τον Θεό και είπε «έχω πράγματα να διαχειριστώ, ενώ είπε και «Μπρούκλιν για μια ζωή»!

Στις 18 Ιουλίου 2001, ο Γκραντ κατηγορήθηκε για ληστεία του πανδοχείου La Quinta στο Ντελ Σίτι της Οκλαχόμα, σκοτώνοντας δύο γυναίκες: Την 29χρονη Brenda McElyea, και την 43χρονη Felicia Suzette Smith. Ο Γκραντ ήταν 25 ετών όταν έκανε την αιματηρή ληστεία. Οι γυναίκες είχαν υποκύψει στα τραύματα τους από όπλο και μαχαίρι.

«Κάθομαι στο σπίτι και καθαρίζω το όπλο μου έχοντας στο μυαλό μου να σκοτώσω» είχε γράψει τότε σε μια επιστολή εξομολόγησης, σύμφωνα με τη «Oklahoman».

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα