Εκτός βασιλικής οικογένειας ο Άντριου – Θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ως πολίτης

Εκτός βασιλικής οικογένειας ο Άντριου –  Θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ως πολίτης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αφού μετά την απόρριψη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης της προσφυγής του πρίγκιπα Άντριου στην αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε, άνοιξε ο δρόμος για μια δίκη όπου ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να βρεθεί κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο, αφαίρεσε τους στρατιωτικούς τίτλους από τον γιο της ενώ παίρνει πίσω και φιλανθρωπικούς συλλόγους στους οποίους ήταν πάτρωνας ο πρίγκιπας Άντριου.

Παράλληλα, χάνει και τον τιμητικό του τίτλο HRH, με την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ να επισημαίνει πως o Δούκας πλέον θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ως “πολίτης”.

Με αυτές τις κινήσεις, η βασιλική οικογένεια παίρνει αποστάσεις από τον Δούκα του Γιορκ, που είναι ένατος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, καθώς ο πρίγκιπας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ταπεινωτική για τον ίδιο δίκη στις ΗΠΑ. Η αφαίρεση των στρατιωτικών τίτλων θα είναι αρκετά επώδυνη για τον Άντριου, που υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρων στο πολεμικό ναυτικό στη διάρκεια του Πολέμου των Φόκλαντ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ: “Με τη συναίνεση και συμφωνία της Βασίλισσας, οι στρατιωτικοί τίτλοι του Δούκα του Γιορκ και οι βασιλικοί φιλανθρωπικοί σύλλογοι επεστράφησαν στη βασίλισσα. Ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση αυτή ως ιδιώτης”.

 Ο Δούκας του Γιορκ είχε αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του από το 2019.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα