Σέρρες: Ανεμβολίαστος πατέρας πιέζει τη μητέρα των παιδιών του για να μην τους κάνει το εμβόλιο - Έφτασαν σε δικηγόρο

Σέρρες: Ανεμβολίαστος πατέρας πιέζει τη μητέρα των παιδιών του για να μην τους κάνει το εμβόλιο - Έφτασαν σε δικηγόρο

Διάσταση απόψεων και για τον… εμβολιασμό των παιδιών τους μεταξύ χωρισμένων γονέων στις Σέρρες. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό διχογνωμίας γονέων που καταλήγει σε δικηγορικό γραφείο στις Σέρρες προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα του εμβολιασμού των τέκνων τους μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 Μητέρα η οποία έχει χωρίσει εδώ και δύο χρόνια και κατοικεί σε χωριό των Σερρών δέχεται πιέσεις από τον πρώην άντρα της που είναι ανεμβολίαστος προκειμένου να μην εμβολιάσει τα δύο παιδιά τους. Τα τελευταία ζουν με την μητέρα τους και ο πατέρας έχει απαγορεύσει στην πρώην γυναίκα του να τα εμβολιάσει πριν δώσει και αυτός την συγκατάθεσή του….

«Η γυναίκα θέλει να τα εμβολιάσει αλλά φοβάται τον πρώην σύζυγό της. Ήρθε και με βρήκε στο δικηγορικό γραφείο μετά την δημοσιότητα που πήρε άλλη μια αντίστοιχη υπόθεση στις Σέρρες και μου ζήτησε συμβουλές για το τι μπορεί να κάνει και πως να κινηθεί γιατί δέχεται πιέσεις από τον πρώην άνδρα της» δήλωσε στο ethnos.gr o δικηγόρος Ιωάννης Γιάντσιος και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα μπήκε μέσα στον πυρήνα της οικογένειας το οποίο επηρεάζει την γονική μέριμνα και την ομαλή λειτουργία των παιδιών με τους γονείς. Δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση τη γονικής μέριμνας από τον ένα σύζυγο και ούτε ο άλλος θα πρέπει να φτάνει στο σημείο να μην κάνει κάτι το οποίο είναι θετικό (το εμβόλιο εννοώ). Όλο το πρόβλημα ξεκινάει γιατί μας έχουν μπερδέψει ποιο είναι το σωστό με αποτέλεσμα να μην ξέρει ο καθένας τι απόφαση να πρέπει να πάρει. Σε νομικό επίπεδο θα πρέπει να βρουν λύση κοινή συναινέσει για το καλό των παιδιών, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Στην ουσία υπάρχουν πολλές κοινωνικές προεκτάσεις πίσω από τον εμβολιασμό και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Ανεμβολίαστη γυναίκα απειλεί με διαζύγιο τον εμβολιασμένο σύζυγό της, γιατί…εμβολίασε το παιδί τους

Την ίδια ώρα η απόφαση ενός άνδρα στις Σέρρες να εμβολιάσει τον 13χρονο γιο του χωρίς την συναίνεση της συζύγου του, η οποία δεν είναι εμβολιασμένη, προκάλεσε την έντονη οργή της. Η γυναίκα επικοινώνησε αμέσως με τον δικηγόρο της και του ζήτησε να προχωρήσει σε εξώδικο σε βάρος του συζύγου της, προκειμένου να τον εμποδίσει να κάνει το ίδιο και με το μικρότερο παιδί τους. «Δεν είναι αρνήτρια η γυναίκα. Απλά φοβάται» εξήγησε ο κ. Γιάντσιος.

Πάνω από 20% η θετικότητα των rapid test στις Σέρρες

Σημειώνεται ότι στις Σέρρες, όπου και εντοπίστηκαν τηνΤρίτη από τον ΕΟΔΥ 429 κρούσματα η θετικότητα από τεστ ξεπέρασε το 20%. Από τα 425 rapid test με 86 θετικά (20.24%) αφορούν σε 39 άνδρες και 47 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα