Μετάλλαξη Όμικρον: Χορηγούν την ενισχυτική δόση του εμβολίου 3 μήνες μετά τη 2η

Μετάλλαξη Όμικρον: Χορηγούν την ενισχυτική δόση του εμβολίου 3 μήνες μετά τη 2η

Νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα στη Βρετανία με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Όσοι φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR δύο ημέρες μετά την άφιξή τους, ενώ ενισχύεται η χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλους άνω των 18 ετών τρεις μήνες μετά τη δεύτερη.
Με «όπλο» την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εμπορικά καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Βρετανία προσπαθεί να ανακόψει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Από σήμερα οι ξένοι επισκέπτες υποχρεούνται να κάνουν τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη τους και να αυτοαπομονώνονται μέχρι το αποτέλεσμα να βγει αρνητικό.

Επιπλέον η κυβέρνηση Τζόνσον επιταχύνει το πρόγραμμα χορήγησης της ενισχυτικής δόσης για όλους τους Βρετανούς άνω των 18 ετών, μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είπε πως οι επιστήμονες δεν αιφνιδιάστηκαν από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μία δόση εμβολίου. Νέα έκκληση στις πλούσιες χώρες να βοηθήσουν τις φτωχές απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Βαριές καμπάνες» για ανεμβολίαστους και όσους δεν τηρούν τα μέτρα σε Ιταλία & Αυστρία
Tο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ «απελευθέρωσε» την τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, λόγω της υψηλής μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον. Την ίδια στιγμές, «βαριές καμπάνες» περιμένουν όσους δεν τηρούν τα νέα μέτρα ή είναι ανεμβολίαστοι σε Ιταλία και Αυστρία.

Συγκεκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου οι επιβάτες των ΜΜΜ που δε φορούν μάσκα στην Ιταλία, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 600 έως 1000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην Αυστρία, από την πρώτη Φεβρουαρίου του νέου έτους κάθε ανεμβολίαστος θα πληρώνει περισσότερα από 7.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα