Αφγανιστάν: Σοκάρει πατέρας που πούλησε την κόρη του - Θα πουλήσω κι άλλο παιδί

Αφγανιστάν: Σοκάρει πατέρας που πούλησε την κόρη του - Θα πουλήσω κι άλλο παιδί

Μια συγκλονιστική ιστορία ενός 9χρονου κοριτσιού στο Αφγανιστάν που ο πατέρας του το πουλά σε 55χρονο άντρα με την παράκληση να μην την χτυπάει, είχε αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες ρεπορτάζ του CNN. Είναι μια φρικτή πραγματικότητα της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Το 9χρονο κοριτσάκι πουλήθηκε για 2.000 δολάρια, για να μπορέσει να επιβιώσει για λίγους μήνες η οικογένεια. Στους καταυλισμούς εκτοπισμένων και τα χωριά, δημοσιογράφοι του AFP είχαν συναντήσει περίπου δεκαπέντε οικογένειες, οι οποίες αναγκάστηκαν για να επιβιώσουν να πουλήσουν τα κοριτσάκια τους για ποσά που κυμαίνονται από 550 ως σχεδόν 4.000 δολάρια.

Η μικρή από τον καταυλισμό προσφύγων στην επαρχία Μπαντγκίς, στα βόρεια του Αφγανιστάν, απομακρύνθηκε δια της βίας από το σπίτι της αφού την έχει αγοράσει ένας 55χρονος άνδρας. Νωρίτερα ο πατέρας της την πούλησε για μόλις 2.000 δολάρια.
 

Η 9χρονη επέστρεψε τελικά στην οικογένειά της μετά από παρέμβαση δημοσιογράφων αλλά και μιας ΜΚΟ. Στάθηκε τυχερή αντίθετα με άλλα κορίτσια της ηλικίας της αφού ένας Αμερικανός δωρητής προσέφερε 10.000 δολάρια ώστε να αποπληρώσει ο πατέρας της το χρέος που είχε προς τον 55χρονο άντρα πριν καν αυτός την παντρευτεί ή την εκμεταλλευθεί για άλλους σκοπούς. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα