Covid-19: Οι ΗΠΑ έτοιμες να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από τον επόμενο μήνα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό του να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 28 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στη χώρα, με το εμβόλιο της Pfizer, αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές δώσουν το πράσινο φως.

Οι προσπάθειές μας προγραμματισμού σημαίνουν πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν μια τελική σύσταση, από τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC), επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Μια επιτροπή ειδικών των CDC αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος τη 2α και την 3η Νοεμβρίου και η σύσταση της Αρχής αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Προηγουμένως, μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα μελετήσει τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer στις 26 Οκτωβρίου. Εάν η σύσταση είναι θετική, η FDA θα δώσει την επίσημη έγκρισή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τα CDC.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε ιατρεία των παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά επίσης και σε σχολεία, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Η συσκευασία των εμβολίων τροποποιήθηκε προκειμένου να είναι ευκολότερη η χρήση τους από αυτές τις δομές, σε πακέτα των 10 φιαλιδίων (που θα περιέχει το καθένα 10 δόσεις). Η κυβέρνηση θα διανείμει, επίσης, τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεταξύ άλλων μικρότερες βελόνες.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα