Ο Μπιλ Κλίντον υπέστη σηψαιμία μετά από ουρολοίμωξη

Σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον μετά από μια λοίμωξη του ουροποιητικού του συστήματος, η οποία μεταφέρθηκε στο αίμα του σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ διακομίσθηκε την Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Ίρβιν για «στενή παρακολούθηση». Σύμφωνα με κοινή δήλωση των γιατρών του, του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και υγρά.

Ο Κλίντον βρισκόταν στην Καλιφόρνια για μια εκδήλωση του ιδρύματός του, όταν ένιωσε αδιαθεσία και έντονη κούραση, είπαν οι γιατροί και το προσωπικό στο CNN. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για έλεγχο. Αρχικά υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού, ενώ του έγιναν και εξετάσεις, καθώς είχε κάνει εγχείριση μπαϊπάς το 2004.

Τελικώς, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη ουρολοίμωξη, που θεωρείται συνήθης σε μεγαλύτερους ανθρώπους -ο Κλίντον είναι σήμερα 74 ετών- και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν εξαπλωθεί, κάτι που συνέβη στην περίπτωσή του.

Ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στη θεραπευτική αγωγή

Εκπρόσωπος του Κλίντον επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει θεραπεία για μόλυνση που δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ενώ υποστήριξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και καλή διάθεση.

Οι γιατροί του Κλίντον ανέφεραν ότι μετά από δύο ημέρες θεραπεία, τα λευκά αιμοσφαίρια υποχωρούν και ανταποκρίνεται θετικά στα αντιβιοτικά που του χορηγούνται, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο για να υπάρξει στενή παρακολούθηση.

Ο Κλίντον νοσηλεύτηκε και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, περισσότερο για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας και ασφάλειας, παρά επειδή χρειαζόταν, είπαν γιατροί και προσωπικό.

Στην Καλιφόρνια μετέβη και η Χίλαρι Κλίντον, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο και παρακολούθησε την εκδήλωση του ιδρύματος, αντικαθιστώντας τον σύζυγό της, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα