Εκνευρισμός στη Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Εκνευρισμός  στη Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Ως έκτακτη είδηση μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία περιλαμβάνει την αγορά τριών φρεγατών Belharra από την Αθήνα. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό όλες τις εξελίξεις γύρω από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. 

Ενδεικτική της στάσης της Άγκυρας ήταν μάλιστα η δήλωση που είχε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία, τα 18 μαχητικά Rafale δεν ήταν αρκετά.

Ο «εκνευρισμός» του τουρκικού Τύπου 

Εμφανώς «ενοχλημένη», παρουσιάζεται η ιστοσελίδα haber3.

Με τίτλο «ο φόβος της Ελλάδας για την Τουρκία έχει κόστος», αναφέρει ότι «η Αθήνα, που αντιμετωπίζει συχνά στρατιωτικά την Τουρκία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο, αγόρασε φρεγάτες πληρώνοντας 3 δισ. ευρώ στη Γαλλία».


Την ίδια ώρα, η Milliyet, με τίτλο «Πολεμικά πλοία εναντίον της Τουρκίας», δημιουργεί κλίμα τονίζοντας: «Η Αθήνα, η οποία στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατέληξε σε νέα συμφωνία με τη σύμμαχό της, Γαλλία» επισημαίνει το δημοσίευμα. Παράλληλα, η  φιλοκυβερνητική YeniSafak, φέρει τον τίτλο  «Αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», ενώ αναπαράγει τις δηλώσεις του Μακρόν ότι «πρέπει να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε την Ελλάδα από την επιθετικότητα».

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σχολιάζει πως η Ελλάδα επιταχύνει στην κούρσα των εξοπλισμών με τις υπογραφές που βάζει ο Μητσοτάκης να δείχνουν πως η χώρα μας κάνει σοβαρά βήματα για εξοπλισμούς, αγορά φρεγατών, μαχητικά, αντιστατικά όπλα, εκσυγχρονισμό F-16 και τορπίλες για τα υποβρύχια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα