ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν σκύλο να δαγκώνει μαύρο άνδρα

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν σκύλο να δαγκώνει μαύρο άνδρα

Η απανθρωπιά ορισμένων αστυνομικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ο ρατσισμός εξακολουθεί και υφίσταται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Όταν τα δυο παραπάνω συνδυαστούν τότε το αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό.

Αστυνομικοί σε πόλη του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών επιστράτευσαν ένα σκύλο Κ9 για να συλλάβει μαύρο άνδρας, ο οποίος ήταν ύποπτος για παραβίαση επιχείρησης.

Στην πόλη Γούντσον Τέρας του Σεντ Λιούις, στο Μιζούρι ένας περίοικος κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, επίθεση που δέχθηκε ένας άοπλος μαύρος άνδρας, από σκύλο της αστυνομίας.

Προφανώς το σκυλί δεν έφυγε μόνο του για την επίθεση, αλλά έδωσε τη σχετική εντολή ο χειριστής του. Είχε προηγηθεί καταγγελία κατοίκου, σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας είχε μπει παράνομα σε επιχείρηση και αρνείτο να φύγει.

Η τοπική αστυνομία ενημέρωσε ότι ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση φαινόταν να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και απείλησε να σκοτώσει τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, πριν επιχειρήσει να αποδράσει.

Στο βίντεο φαίνεται πως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι και ότι ο χειριστής του σκύλου επέτρεψε στο ζώο να δαγκώνει τον άνδρα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα