Οι Ταλιμπάν παρέλασαν με αμερικανικό εξοπλισμό.Έτοιμοι για σχηματισμό κυβέρνησης

Οι Ταλιμπάν παρέλασαν με αμερικανικό εξοπλισμό.Έτοιμοι για σχηματισμό κυβέρνησης

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Ταλιμπάν με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι μαχητές τους να παρελαύνουν με αμερικανικό οπλισμό και να γιορτάζουν για την επικράτησή τους στο Αφγανιστάν.
Πιο συγκεκριμένα,η παρέλαση έγινε στην πόλη Καλάτ του νότιου Αφγανιστάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζαμπούλ και μια από τις πρώτες που έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν κατά την προέλασή τους προς την Καμπούλ.

Ντυμένοι στα λευκά, το χρώμα της αγνότητας και του μαρτυρίου, οι πολεμιστές έχοιυν στρατιωτικές εξαρτήσεις, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατούν αμερικανικά όπλα, από εκείνα που παρέδωσε ο αφγανικός στρατός. Αποφασισμένοι να θυσιαστούν, και με ενισχυμένο οπλοστάσιο, οι Ταλιμπάν δηλώνουν στους Αφγανούς ότι επικράτησαν πλήρως και στους ανά τον κόσμο τζιχαντιστές ότι είναι εφικτό το Ισλαμικό Εμιράτο.

Στην Καμπούλ οι αρχηγοί των Ταλιμπάν για σχηματισμό κυβέρνησης

Παράλληλα, σήμερα επέστρεψε στην Καμπούλ ο νούμερο 2 στην ηγεσία των Ταλιμπάν. Ο μουλάς Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ είναι ουσιαστικά ο πολιτικός ηγέτης μετά τον θρησκευτικό ανώτατο αρχηγό Χιμπατουλάχ Ακχουντζαντά (που ανέλαβε από το 2016).

Ο Μπαράνταρ υπήρξε συνιδρυτής των Ταλιμπάν με τον μουλά Ομάρ, είχε συλληφθεί στο Πακιστάν το 2010 για να αφεθεί ελεύθερος μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να ηγηθεί του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν που έκανε πέρυσι τη συμφωνία με τους Αμερικανούς για την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν.

Ο Μπαραντάρ βρίσκεται πλέον στη Καμπούλ για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, όπως είπε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα