Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για το πολυτελές εξοχικό του Ερντογάν με τα 300 δωμάτια

Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για το πολυτελές εξοχικό του Ερντογάν με τα 300 δωμάτια

Εικόνες απίστευτης χλιδής έρχονται στη δημοσιότητα από το νέο παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν, που κατασκευάζεται στη Μαρμαρίδα.
Το προεδρικό μέγαρο του Ταγίπ Ερντογάν, το Λευκό Σεράι με τα 1.150 δωμάτια, κόστισε πάνω από 600 εκατομμύριο δολάρια. Το παλάτι στο Αχλάτ της ανατολικής Τουρκίας κοντά στη λίμνη Βαν, όπου τα έργα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο ανακοστολογήθηκε από 16 στα 29 εκατομμύρια.

Και τώρα έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και σχέδια του θερινού ανακτόρου στη Μαρμαρίδα το οποίο στοίχισε στο τουρκικό δημόσιο ακόμα 85 εκατομμύρια δολάρια.

Διαθέτει ιδιωτική παραλία, 300 δωμάτια, πισίνα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρία χρόνια ενώ θυσιάστηκε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τη Ρόδο.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός λαός στενάζει από την κατρακύλα της λίρας που εξανεμίζει τους μισθούς.

Με τις τιμές βασικών ειδών διατροφής στα ύψη, εκατομμύρια άνθρωποι καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων, περιμένουν σε ουρές για δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια. Όμως η προεδρική σύζυγος Εμινέ συνέστησε στους πολίτες που αγωνίζονται να θρέψουν τις οικογένειες τους να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού.

Τις φωτογραφίες από το θερινό ανάκτορο ανέβασε στον λογαριασμό του ο αρχιτέκτονας Σεφίκ Μπιρκίγιε, ο οποίος σχεδίασε και το προεδρικό σεράι, έργο της ίδιας κατασκευαστικής. Στην ίδια περιοχή της Μαρμαρίδας βρισκόταν η θερινή κατοικία επί προεδρίας Τουργκούτ Οζάλ, αλλά ήταν μάλλον μικρή για το μεγαλείο του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα