Υποχρεωτικό εμβολιασμό στο 60% των δημοσίων υπαλλήλων της διατάσσει η Μόσχα

Υποχρεωτικό εμβολιασμό στο 60% των δημοσίων υπαλλήλων της διατάσσει η Μόσχα

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά και για τους υπαλλήλους σε μια σειρά υπηρεσιών που σχετίζονται με το κοινό, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας, των μεταφορών και των μουσείων, γίνεται η Μόσχα. 

Ειδικότερα, οι αρχές στη Μόσχα θα καταστήσουν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 υποχρεωτικό για το 60% των εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπγιάνιν δήλωσε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην πόλη εξελίσσεται με δραματικό τρόπο και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι λόγω της Covid-19.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 13.397 νέα κρούσματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 5.782 στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον επίσημο εθνικό απολογισμό από την αρχή της πανδημία σε 5.249.990.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε ότι 396 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 127.576.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία δίνει ξεχωριστό απολογισμό και έχει ανακοινώσει ότι η χώρα έχει καταγράψει περίπου 270.000 θανάτους από COVID-19 από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα