Με μώλωπες εμφανίστηκε ο Προτάσεβιτς. Πυκνώνουν οι αντιδράσεις

Με μώλωπες εμφανίστηκε ο Προτάσεβιτς.  Πυκνώνουν οι αντιδράσεις

Οι μώλωπες είναι εμφανείς στο μέτωπο του Ρομάν Προτασέβιτς στο βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο οι αρχές της Λευκορωσίας.
«Η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντί μου είναι σωστή στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνη με το νόμο. Επίσης, συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ανακριτές και δίνω την ομολογία μου για την κατηγορία της διοργάνωσης μαζικών διαδηλώσεων στο Μινσκ» δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, το πρόσωπο του είναι πρησμένο ενώ ο τρόπος που μιλά δείχνει ότι όσα λέει είναι προϊόν εξαναγκασμού, λένε μέλη της αντιπολίτευσης.

Τους ίδιους φόβους έχουν και οι γονείς του δημοσιογράφου.

Το ενημερωτικό κανάλι NEXTA, το οποίο συνίδρυσε ο Ρομάν αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις βασανιστηρίων που έγιναν σε διαδηλωτές, οι οποίοι συνελήφθησαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σκληραίνοντας τη στάση της Λετονίας απέναντι στη Λευκορωσία, ο δήμος της πρωτεύουσας Ρίγα και το υπουργείο Εξωτερικών αντικατέστησαν την επίσημη σημαία της χώρας με εκείνη που κρατούν οι πολέμιοι τους καθεστώτος στις διαδηλώσεις εναντίον του. Είναι η σημαία που είχε η χώρα πριν γίνει μέρος της ΕΣΣΔΑ αλλά και μετά την πτώση της, πριν την επαναφέρει ο Λουκασένκο το 1995.

Αντιδράσεις καταγράφονται και στη Λευκορωσία παρά τον κίνδυνο της σύλληψης. Η Βικτόρια Σιντορτσούκ, παίκτρια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Διναμό Μπρεστ γύρισε την πλάτη της την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Λευκορωσίας πριν την έναρξη του αγώνα.

Στην Πολωνία, Λευκορώσοι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψη του Προτασέβιτς μπροστά στο κτίριο της πρεσβείας της πατρίδας τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα