Γερμανία: Μόνο για τους άνω των 60 ετών το εμβόλιο της Astrazeneca

Γερμανία: Μόνο για τους άνω των 60 ετών το εμβόλιο της Astrazeneca

Mόνο για άτομα άνω των 60 ετών συνιστά το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, σύμφωνα με το σχέδιο σύστασης.

«Το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca πρέπει να συνιστάται μόνο για άτομα άνω των 60 ετών». Αυτό προκύπτει από σχέδιο σύστασης της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Την πληροφορία δημοσιεύει επίσης και η εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

 Ο εμβολιασμός κάτω από αυτό το όριο ηλικίας θα πρέπει -σύμφωνα με το σχέδιο σύστασης- να παραμείνει δυνατός, αλλά να γίνεται μόνο κατά την κρίση του γιατρού. Ο λόγος είναι οι θρομβώσεις της εγκεφαλικής φλέβας, η οποία πρόσφατα εμφανίστηκαν ιδίως σε γυναίκες κάτω των 55 ετών και συμπίπτουν χρονικά με τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Τα κρατίδια του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου όπως επίσης και η πόλη του Μονάχου είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεν θα εμβολιάζονται προς το παρόν μόνο άτομα κάτω των 60 ετών με το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca. Το νοσοκομείο Charitι του Βερολίνου αποφάσισε επίσης τη λήψη αυτού του μέτρου. Το νοσοκομείο του Βερολίνου Vivantes διέκοψε επίσης όλους τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca για τις εργαζόμενές του κάτω των 55 ετών.

Οι επικεφαλής πέντε από τις έξι πανεπιστημιακές κλινικές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τάχθηκαν επίσης υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης εμβολιασμού για νεότερες γυναίκες με το εμβόλιο αυτό.

Ο κίνδυνος περαιτέρω θανάτων είναι πολύ υψηλός, αναφέρεται σε κοινή τους επιστολή προς τον ομοσπονδιακό και τον υπουργό Υγείας του εν λόγω κρατιδίου, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο ομοσπονδιακός και οι υπουργοί Υγείας όλων των κρατιδίων συζητούν απόψε για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα