Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Μεξικό

Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Μεξικό

Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία Γκερέρο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε η μεξικανική σεισμολογική υπηρεσία.

Το επίκεντρο του σεισμού, που δεν προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ούτε θανάτους, τουλάχιστον με βάση όσα είναι γνωστά ως εδώ, εντοπίστηκε 59 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Σαν Μάρκος, στην πολιτεία Γκερέρο, διευκρίνισε η υπηρεσία.


Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, κοντά στο επίκεντρο, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, εξωθώντας πολλούς από τους τουρίστες που παραθερίζουν εκεί να βγουν εσπευσμένα από τα ξενοδοχεία τους.

«Καταληφθήκαμε από πανικό (...) Δεν μπορούσα να βγω, η μια από τις κόρες μου έκανε μπάνιο», αφηγήθηκε η Βιρχίνια Ερνάντες, τουρίστρια στο Ακαπούλκο, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ο σεισμός προκάλεσε νευρικές αντιδράσεις σε αρκετούς στην πρωτεύουσα, όπου η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή μεν, αλλά ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

«Έπειτα από υπέρπτηση με ελικόπτερο (...) και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι δεν καταγράφηκε καμία ζημιά στην πόλη του Μεξικού», διαβεβαίωσε η δήμαρχος Κλαούδια Σέινμπαουμ μέσω Twitter.

Δεκάδες κάτοικοι της κεντρικής συνοικίας Ντοκτόρες έσπευσαν να βγουν στον δρόμο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Μεξικό, με τη μακριά ακτογραμμή του στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταγράφονται αρκετά συχνά ισχυροί σεισμοί.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 370 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 7.000 και πλέον, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Το 1985, σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στο Μεξικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα