Το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί από τον EMA στις αρχές Μαρτίου

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί από τον EMA στις αρχές Μαρτίου

Το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές του Μαρτίου και η διανομή να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου, όπως δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ - Ρυνασέρ.

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα δοθεί «στις αρχές του Μαρτίου αφού ο EMA πραγματοποιεί την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου», ξεκαθάρισε η γαλλίδα υπουργός.

Οι πρώτες δόσεις θα πρέπει «να φτάσουν στην ΕΕ στο τέλος του Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων, αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», πρόσθεσε. «Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα είναι πιθανόν ότι θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη», προειδοποίησε.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson, το πρώτο που χορηγείται σε μία μόνο δόση, για άτομα άνω των 18 ετών. Η Γαλλίδα υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα