Συνέλαβαν καρκινοπαθή που οργάνωσε συσσίτιο στο πάρκο

Συνέλαβαν καρκινοπαθή που οργάνωσε συσσίτιο στο πάρκο

Ένας άνδρας στο ανατολικό Sussex της Αγγλίας συνελήφθη, επειδή, όπως ισχυρίστηκε η αστυνομία, παραβίασε τους κανονισμούς σχετικά με τον Covid-19, όταν διοργάνωσε διανομή δωρεάν φαγητού.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς ο Nick Smith, 56 ετών διένειμε σούπα δωρεάν μια φορά την εβδομάδα για να βοηθήσει την κοινότητα. Ο Smith πριν τρία χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο και από τότε προσπαθεί να προσφέρει ό,τι μπορεί στην πόλη του.

Από τον Σεπτέμβριο μαγειρεύει λίτρα σούπας και προσφέρει σε όποιον έχει ανάγκη ένα πιάτο φαγητό. Ο ίδιος, μετά την τελευταία φορά που διοργάνωσε το αυτοσχέδιο συσσίτιο, δέχτηκε τηλεφώνημα από την αστυνομία, για να τους συναντήσει στο πάρκο.

Ο Smith πήγε στη συνάντηση νομίζοντας ότι η τοπική αστυνομία θέλει να του δώσει συγχαρητήρια για τη δράση του. Αντίθετα, οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία του, στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Τον είχαν υπο κράτηση για δύο ώρες περίπου και μετά τον άφησαν να φύγει.

Ο Smith δήλωσε ότι δεν παρέβη τους κανονισμούς για τον Covid-19, καθώς όσοι κάνουν φιλανθρωπικό έργο, εξαιρούνται από την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των δύο ατόμων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα