Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ - Νεκροί δύο αστυνομικοί

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ - Νεκροί δύο αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί με μαγνήτη στο ανοικτό ημιφορτηγό στο οποίο επέβαιναν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 Ηπυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού — είχε τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του οχήματος — στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό ενός αμάχου, ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Φερντάους Φαραμάρζ.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε έκρηξη δεύτερης βόμβας, τοποθετημένης σε άλλο αυτοκίνητο.

Μια τρίτη βόμβα πυροδοτήθηκε επίσης αλλά χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς στην πρωτεύουσα τα Καμπούλ, όπου καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας εδώ και αρκετούς μήνες.

Στο Αφγανιστάν διαπράττονται ολοένα πιο συχνά δολοφονίες δημοσιογράφων, πολιτικών προσωπικοτήτων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρά τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα των ισλαμιστών ανταρτών πως ευθύνεται για πολλές επιθέσεις και δολοφονίες για τις οποίες δεν αναλαμβάνεται η ευθύνη, ώστε να ασκήσει πίεση στις διαπραγματεύσεις, στη Ντόχα του Κατάρ, οι οποίες έχουν ανασταλεί ως την 5η Ιανουαρίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις την ευθύνη για τέτοιου είδους επιθέσεις αναλαμβάνει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, παρούσα σε κάποια τμήματα της εμπόλεμης χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα