Τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο πολύ διαφορετικά. Βίντεο

Τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο πολύ διαφορετικά. Βίντεο

Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων, εν μέσω πανδημίας, δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές.

Κατάνυξη στη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, όπου χοροστάτησε ο Λατίνος πατριάρχης.

Οι πιστοί προσευχήθηκαν για καλύτερες ημέρες φορώντας μάσκες, ενώ η πομπή με το άγαλμα του Θείου Βρέφους κατέληξε στο σημείο όπου κατά την παράδοση βρισκόταν η φάτνη του Ιησού, κάτω από την Βασιλική της Γεννήσεως.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα εορτάσει τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο.

Ιταλία

Σε τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες χρονιές το σκηνικό στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Χθες το βράδυ ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία παρουσία λιγοστών πιστών, δυο ώρες νωρίτερα από το κανονικό, πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Άδεια ήταν σήμερα και η πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο πάπας απηύθηνε το καθιερωμένο μήνυμά του στην πόλη και στο κόσμο, σε κλειστό χώρο και όχι από το μπαλκόνι, ζητώντας να μην αποκλειστούν οι αδύναμοι από το εμβόλιο.

«Μπροστά σε μια πρόκληση που δεν γνωρίζει σύνορα, δε μπορούμε να υψώνουμε τείχη. Είμαστε όλοι επιβάτες στο ίδιο σκάφος» ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος.

Γαλλία

Μια συναυλία υψηλού συμβολισμού έγινε στην υπό επισκευή Παναγία των Παρισίων.

Με κράνη και στολές προστασίας, μουσικοί και μέλη της χορωδίας έστειλαν μήνυμα ελπίδας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση σε όλα τα σπίτια στη Γαλλία, καθώς οι οικογένειες έκαναν ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο.

Βρετανία

Λονδρέζοι είπαν τα κάλαντα έξω από τα σπίτια τους καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αγγλίας βρίσκεται ήδη ή μπαίνει από αύριο σε αυστηρό lockdown.

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της έκαναν Χριστούγεννα χωριστά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, λόγω της πανδημίας.

Γερμανία

Υπαίθρια λειτουργία τέλεσαν γερμανοί ιερείς στο πάρκινγκ ενός μεγάλου καταστήματος με τους πιστούς μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι το καθολικό lockdown είναι αναγκαίο και στηλίτευσε τους αρνητές της πανδημίας.

«Εκείνοι που αρνούνται τον κίνδυνο του ιού κάνουν μεγάλη φασαρία. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία ακολουθεί τη λογική» σημείωσε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάγερ.

Ρωσία

Στη Μόσχα, χαρά στα παιδιά έδωσαν επαγγελματίες της καθαριότητας που έφτασαν μέχρι τα παράθυρα παιδιατρικού νοσοκομείου. Ενώ άλλοι εθελοντές παρέλασαν μεταμφιεσμένοι σε Άη Βασίληδες και ξωτικά.

Στα λευκά ντύθηκε η Κόκκινη Πλατεία από το χιόνι που άργησε φέτος να πέσει στη Μόσχα, ενώ στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας, το θερμόμετρο έπεσε μέχρι τους 45 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οι Ρώσοι, που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο, κάνουν τα ψώνια τους για την Πρωτοχρονιά μέσα στη χιονοθύελλα.

ΗΠΑ

Λευκά Χριστούγεννα κάνουν στο Οχάιο και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες ενώ ο κορωνοϊός σκοτώνει 3.000 ανθρώπους κάθε ημέρα. Ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ, από τους μεγάλους αρνητές του κορωνοϊού, αποκάλεσε το εμβόλιο θείο δώρο.

«Είναι αληθινά ένα θαύμα των Χριστουγέννων αυτή την υπέροχη περίοδο του έτους» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυστραλία

Στις παραλίες γιόρτασαν και εφέτος τα Χριστούγεννα πολλοί Αυστραλοί, καθώς η ήπειρος βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο.

Ο κόσμος που πήγε στη φημισμένη παραλία Μπόντι Μπιτς, πέρα από τα προβλήματα με τον κορωνοϊο, εφέτος δεν είχε σύμμαχο τον καιρό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα