Λονδίνο: Γέμισαν παμπ και εστιατόρια το τελευταίο βράδυ πριν από το νέο lockdown

Λονδίνο: Γέμισαν παμπ και εστιατόρια το τελευταίο βράδυ πριν από το νέο lockdown

Παμπ και εστιατόρια στο Λονδίνο έκλεισαν σήμερα για τρίτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η πρωτεύουσα της Βρετανίας και κάποιες περιοχές στη νότια Αγγλία περνούν στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει για την επιβολή περιορισμών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, 34 εκατομμύρια κάτοικοι της Αγγλίας, το 61% του πληθυσμού της περιοχής, ζουν πλέον σε μια περιοχή που βρίσκεται σε “πολύ υψηλό” επίπεδο συναγερμού λόγω της covid-19.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού λόγω της “εκθετικής” εξάπλωσης της επιδημίας. Βάσει των νέων μέτρων πρέπει να κλείσουν ξενοδοχεία, παμπ και εστιατόρια, από τα οποία επιτρέπεται μόνο η παραλαβή πακέτων ή η διανομή κατ’ οίκον, αλλά και πολιτιστικοί χώροι, όπως κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία.

Γέμισαν οι παμπ

Το βράδυ της Τρίτης, χιλιάδες Βρετανοί βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου και γέμισαν τις παμπ και τα μπαρ, λίγες ώρες πριν το τρίτο lockdown. Παρά το κρύο οι Βρετανοί βγήκαν για να απολαύσουν την -πιθανότατα- τελευταία έξοδο για το 2020.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα