Σερβία-κορονοϊός: 7.999 νέα κρούσματα - Νέα μέτρα από την Παρασκευή

Σερβία-κορονοϊός: 7.999 νέα κρούσματα - Νέα μέτρα από την Παρασκευή

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο 7.999 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Sars Cov-2. Από χθες 48 ασθενείς κατέληξαν ανεβάζοντας στους 1.652 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την αποτροπή διασποράς της νόσου που θα τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, περιορίζεται κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των κινηματογράφων, θεάτρων, εστιατορίων, καφετεριών, κλαμπ, γυμναστηρίων, κομμωτηρίων όπως και των πολυκαταστημάτων και έτσι τώρα θα λειτουργούν μέχρι τις 5:00 η ώρα το απόγευμα. Τα καταστήματα τροφίμων και τα εμπορικά θα λειτουργούν μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ όπως ισχύει και σήμερα. Τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται μόνο η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων ενώ θα μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 5:00 ή ώρα το απόγευμα τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό 183.437 άνθρωποι. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 7.499 ασθενείς εκ των οποίων οι 269 είναι διασωληνωμένοι.