Μάθημα σε Ελβετικά σχολεία με ανοικτά παράθυρα και στρατιωτικές κουβέρτες λόγω κορονοϊού

Μάθημα σε Ελβετικά σχολεία με ανοικτά παράθυρα και στρατιωτικές κουβέρτες λόγω κορονοϊού

Με κουβέρτες αντιμετωπίζουν το κρύο οι μαθητές σε σχολεία της Ελβετίας. Όπως αναφέρουν ελβετικά Μέσα, πολλά σχολεία στη Βασιλεία αναγκάζονται να ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά προκειμένου ο χώρος να εξαερίζεται καλά για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση της Ελβετίας έχει μοιράσει 600 δωρεάν στρατιωτικές κουβέρτες στα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώνουν.

Σε κάθε διάλειμμα, όλα τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με εισηγήσεις Ελβετών ειδικών.

Ελβετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανανέωση του αέρα όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αλλά και βελτιστοποιεί την ποιότητα του οξυγόνου.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το άνοιγμα των παραθύρων σε ένα σχολείο είναι αρκετό για να μειώσει κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελβετία κατέγραψε 4.946 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, 252 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 111 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν ανέρχεται σε 290.601 και ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε 3.575.

Το σύστημα υγείας της Ελβετίας τελεί υπό μεγάλη πίεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα