Χτίστης πέθανε από πτώση από σκάλα 3 μέτρων στην πραγματικότητα σκοτώθηκε από κορονοϊό

Χτίστης πέθανε από πτώση από σκάλα 3 μέτρων στην πραγματικότητα σκοτώθηκε από κορονοϊό

Ένας 51χρονος χτίστης που πέθανε έπειτα από πτώση από σκάλα τριών μέτρων στην πραγματικότητα σκοτώθηκε από κορωνοϊό, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Ο άντρας-του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε-υπέστη σκισίματα στο μέτωπο και μώλωπες στο πρόσωπο, στον αγκώνα και στο αριστερό χέρι, μετά από πτώση από σκάλα σε υπό ανέγερση οικοδομή.

Το ασθενοφόρο έσπευσε στην οικοδομή στην Κροατία και προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του επιτόπου, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

Στο νοσοκομείο έκαναν τεστ για κορωνοϊό στον άτυχο άντρα και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Στην αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονές του ήταν μπλοκαρισμένοι, κάτι που οδήγησε τους γιατρούς να διαγνώσουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).

Η επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση-που συνήθως οδηγεί σε νοσηλεία-προκαλείται όταν τα ζωτικά όργανα δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ ανέφεραν ότι ήταν η ασθένεια που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό που οδήγησε στην πτώση, οπότε επιχειρηματολόγησαν πως ο θάνατος πρέπει να καταγραφεί ως θάνατος από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν ήταν αρκετά σοβαροί ώστε να προκαλέσουν τον θάνατο του άτυχου άντρα.

Η απόφαση των γιατρών να αποδοθεί ο θάνατος στον κορωνοϊό παρουσιάστηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Forensic Pathology», από την ομάδα παθολόγων του γενικού νοσοκομείου του Ντουμπρόβνικ, υπό την ηγεσία του Βέλιμπορ Πούζοβιτς.

 

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα