Βέλγιο: Δεύτερο lockdown έως τις 13 Δεκεμβρίου

Το Βέλγιο ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, μετά από πολύωρη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής. 

Ως εκ τούτου, όπως ανακοινώθηκε κλείνουν τα μη απαραίτητα καταστήματα μεταξύ των οποίων και τα κομμωτήρια ενώ οι σχολικές διακοπές (Halloween) παρατείνονται ως τς 15 Νοεμβρίου (αντί για 12 Νοεμβρίου). Τα μέτρα θα ισχύσουν για 6 εβδομάδες, εως τις 13 Δεκεμβρίου. Το κλείσιμο καταστημάτων θα επανεξεταστεί μετά από τέσσερις εβδομάδες, την 1η Δεκεμβρίου.

Ακόμα και με τα καταστήματα κλειστά όλες οι επιχειρήσεις επιτρέπεται να παραδίδουν τα προϊόντα τους με διαδικτυακή παραγγελία. Σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, φαρμακεία, καταστήματα ποδηλάτων και γκαράζ παραμείνουν ανοιχτά.

Όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές, κάθε νοικοκυριό μπορεί να έχει στενή επαφή με ένα άτομο ανά εβδομάδα, αντί τεσσάρων. Σε εξωτερικούς χώρους, ο ισχύων κανόνας των τεσσάρων ατόμων παραμένει σε ισχύ, με μάσκες και αποστάσεις.

Τα πανεπιστήμια θα πραγματοποιούν 100% εξ αποστάσεως εκπαίδευση έως τουλάχιστον τις 13 Δεκεμβρίου. Τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά, αλλά το κράτος δε συνιστά ταξίδια. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Φλάνδρα - από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 - παραμένει σε ισχύ, ενώ στη Βαλλονία και τις Βρυξέλλες από τις 22:00 έως τις 6:00.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα