Ιρλανδία: Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού πιθανόν θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι θα είναι έτοιμη να αρχίσει τους εμβολιασμούς των ευπαθών ανθρώπων κατά της νόσου COVID-19, το πρώτο τρίμηνο ή το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαι ουσιαστικά αισιόδοξος, όπως και η κυβέρνηση, ότι θα δούμε ένα εμβόλιο να έχει εγκριθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και ότι στο πρώτο εξάμηνο ή στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου, θα είναι πιθανό να αρχίσουμε τους εμβολιασμούς, αυτών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο ραδιόφωνο RTE.

Η Ιρλανδία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που επιστρέφει στο lockdown για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Αν και η Ιρλανδία έχει μεγάλο αγροτικό πληθυσμό – το 36% των κατοίκων της διαβιεί σε χωριά και κωμοπόλεις της υπαίθρου – δεν εμφανίζει όπως αναμενόταν χαμηλότερη μετάδοση του ιού σε σχέση με άλλες χώρες με πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Τα ταξίδια για δουλειές ή αναψυχή των επαρχιωτών τα Σαββατοκύριακα στις πόλεις, η τακτική επαφή τους με διάφορες αστικές πληθυσμιακές ομάδες, το φθινοπωρινό άνοιγμα των πανεπιστημίων, οι λειτουργίες των εκκλησιών για τους πιστούς καθολικούς, ο παραδοσιακός συνωστισμός στις παμπ, θεωρούνται ότι επιβάρυναν τη δημόσια υγεία.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων ώθησε την κυβέρνηση του Δουβλίνου να επαναφέρει την πλήρη καραντίνα στη χώρα για ολόκληρο ο πληθυσμός της επί ενάμισι μήνα, βαφτίζοντας αυτή τη φορά την συγκεκριμένη έσχατη και αυστηρή λύση ως ρεαλιστική επιλογή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα