Νέες τουρκικές NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις από 27 έως 29/10 – Ισχυρές συμμαχίες της Αθήνας

Νέες τουρκικές NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις από 27 έως 29/10 – Ισχυρές συμμαχίες της Αθήνας

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε νέες NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις, με τις δύο από τις τρεις να είναι νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, με πραγματικά πυρά, από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, το Oruc Reis παραμένει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα λόγω εθνικών εορτών.

Η Ελλάδα κατήγγειλε τις νέες τουρκικές Navtex στον ΟΗΕ, ενώ διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε και ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Την ίδια ώρα, η χώρα μας συνεχίζει τη διπλωματική αντεπίθεση και τη Δευτέρα επισκέπτεται την Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Την ίδια ημέρα θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, την έντονη καταδίκη του εξέφρασε το αμερικανικό πεντάγωνο για τις δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν τόνισε ότι οι δοκιμές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες.

 

Πηγή: ΕΡΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα