Πορτογαλία-κορονοϊός: Μερικό lockdown σε τρεις δήμους

Πορτογαλία-κορονοϊός: Μερικό lockdown σε τρεις δήμους

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι σε τρεις δήμους της, στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα επιβληθεί μερικό lockdown, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Από αύριο Παρασκευή, περίπου 161.000 κάτοικοι των δήμων Φελγκιέιρας, Λοζάντα και Πάκος ντε Φερέιρα θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μονάχα για να πάνε στην εργασία τους, το σχολείο ή για άλλες αναγκαίες δραστηριότητες, όπως να αγοράσουν φαγητό και φάρμακα.

Όσοι μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, θα πρέπει να το κάνουν. Επιπλέον, απαγορεύονται οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας, στις εκδηλώσεις θα μπορούν να παρίστανται το μέγιστο πέντε άνθρωποι και τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ.

«Αυτά τα μέτρα οφείλονται στην εξέλιξη της πανδημίας σε αυτούς τους τρεις δήμους», δήλωσε η υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μαριάνα Βιέρα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Πορτογαλία, με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους, μετρά 106.271 κρούσματα και 2.229 θανάτους. Όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο βόρειο τμήμα της χώρας και εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας Λισαβόνας.

«Αναμένεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες περιοχές της χώρας μια περίπλοκη επιδημιολογική κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί με τη λήψη μέτρων», επισήμανε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα