Η χώρα που είναι πιθανόν να χρειαστεί να επιστρέψει σε καθολικό lockdown

Η χώρα που είναι πιθανόν να χρειαστεί να επιστρέψει σε καθολικό lockdown

Πιθανόν να χρειαστεί να επιστρέψει σε ένα καθολικό lockdown το Βέλγιο αν δεν ανακοπεί η ανοδική πορεία νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ένας κορυφαίος Βέλγος ιολόγος.

«Τότε θα χρειαστεί να εξετάσουμε ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα, που πιθανόν να μοιάζουν με ένα lockdown σαν αυτό που είχε επιβληθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», δήλωσε στην εφημερίδα La Derniere Heure ο Ιβ Βαν Λετέμ.

Ο Βαν Λετέμ, ο οποίος συμμετέχει σε εθνικές συνεντεύξεις Τύπου για την κατάσταση με τον κορονοϊό, δήλωσε ότι μόνο ένα εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία θα καταπολεμήσουν την πανδημία.

Καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, η Ιρλανδία επέβαλε κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού χθες, ενώ η Ουαλία πρόκειται να ξεκινήσει ένα lockdown σαν «αντιπυρική ζώνη», διάρκειας δύο εβδομάδων, την Παρασκευή.

Ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βάντενμπρουκ δήλωσε την Κυριακή ότι η πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Βρυξέλλες, και η νότια περιοχή της Βαλονίας «τείνουν να εξελιχθούν σε ένα τσουνάμι» με την υγειονομική κατάσταση να είναι χειρότερη από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη.

Ο ίδιος είπε ότι τσουνάμι σημαίνει ότι οι αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και ότι θα πρέπει να ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις που δεν θα αφορούν ασθενείς με COVID-19.

Η χώρα αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κατά μέρο όρο 7.876 για την εβδομάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με 252 εισαγωγές στο νοσοκομείο, κατά μέσο όρο, και 30 θανάτους.

Στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στο τέλος Μαρτίου περισσότεροι από 600 άνθρωποι είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο μέσα σε μια ημέρα στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα